Tüm Okullarda Eş Zamanlı Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı

Deprem Haftası kapsamında Türkiye’deki tüm okullarda 4 Mart’ta ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ yapıldı. Bodrum’da da Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği’nin katılımıyla 11 okulda tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata 244 öğretmen ve 5 bin 209 öğrenci katıldı.

Muğla 911 Arama Kurtarma’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“AFAD tarafından 2021 Afet Eğitim Yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı” ilan edilmiştir.

Bu kapsamda AFAD ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen “ Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”na AFAD’ın talebi üzerine toplam 11 okulda 15 personel ile katılım sağlanmıştır. Derneğimizin bulunduğu bu okullarda toplam 244 öğretmen ve 5209 öğrenciye destek verilmiştir.”

Önceki MUĞLA 911 Arama Kurtarma’dan Anlamlı Etkinlik

MUĞLA 911 ARAMA KURTARMA ARAŞTIRMA DERNEĞİ

Kâr gütmeyen, gönüllülük esası ile kurulmuş, yeryüzündeki tüm canlıların afet ve acil durum karşısında hayatta kalmaları için gönüllü olarak hizmet veren ve bu durumdan hiç bir şekilde rant sağlama amacı olmayan Arama Kurtarma Araştırma Derneğidir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ